• Varna
  -0°
  ясно небе
  Влажност: 92%
  Вятър: 1m/s NNE
  Борса предлага възможности на безработни варненци в края на март
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: ©Dobrichutre.bg
  Снимка: ©Dobrichutre.bg

  Пролетна трудова борса ще се проведе в края на месец март във Варна. За поредна година службите по заетостта ще съберат на едно място търсещи работа лица и работодатели, като през 2019 г. за участие са поканени работодатели от различни сектори на реалната икономика в града ни – туризъм, услуги, търговия, транспорт, аутсорсинг и др. Събитието ще се проведе на 28 март от 10 часа в Юнашкия салон.

  В момента пък се осъществява първото за 2019 г. проучване на потребностите на работодателите от работна сила. То се извършва сред работодатели от формирана национално представителна извадка. Целта да бъдат обхванати всички сектори на икономиката, различни по статут и големина предприятия с териториално разпределение във всички области в страната.

  Работодателите от статистическата извадка имат възможност да попълнят онлайн анкетен формуляр, в който да посочат от какви специалисти със средно и висше образование ще имат нужда, както и какви са потребностите им от работници без специална квалификация и кадри, притежаващи специфична правоспособност. Те ще могат да посочат и кои са най-необходимите умения, които трябва да притежава търсеният от тях персонал. Анкетният формуляр ще може да се попълва до 22 март 2019 г. Участието е важно за определяне на политиката за професионално образование и насърчаване на заетостта в областта и страната.

  През 2018 г. бяха проведени две такива проучвания. Те се реализират на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *