Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Стефан Вълдобрев ще гостува в Руското училище
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков
Снимка: Емил Георгиев/Площад Славейков

Небезизвестният творец Стефан Вълдобрев ще гостува във варненското Руско училище. Той ще се срещне с възпитаници, учители и родители утре, 1 март между 11:50 и 12:20 часа в библиотеката на училището в края на открит урок на учителите по изкуствата, свързан с обичая Мартеница.

Стефан Вълдобрев гостува на школото по покана на Училищното настоятелство, за да подкрепи инициативата за обновяване на училищната библиотека. Ще пеем и ще танцуваме, ще говорим за музика и за филми, за четене и писане, за свобода и слово, за театър и кино и кое е най-любимото му изкуство. За книгите и техния аромат, за електронните четци и новите технологии, за Old school поколението и техните наследници. Ще можете да си закупите дискове с автограф и да го накичите здраво с мартенички, информират организаторите на събитието. Музикантът е приел на драго сърце да гостува на децата от Училището, за да изрази своята подкрепа за годишната инициатива на Училищното настоятелство.

Училищното Настоятелство заедно с училищното ръководство през всяка учебна година си поставя по една голяма цел, наред с традиционните си ангажименти. Със средства от доброволните вноски от родители и спонсори, досега са изградени радиоуредба и кабинет по природни науки в училище.

Тази година е наред ново голямо предизвикателство – да се създаде нова съвременна училищна библиотека, която да събира в себе си различни пространства, в зависимост от нуждите и интересите на учениците и преподавателите. Всички събития през тази учебна година са посветени на тази кауза и имат за цел да привлекат подкрепа и съпричастие за изпълнението й.

Планира се новата библиотека да е факт през септември 2019 г. – направена изцяло с доброволния труд на родителите и финансирана от дарения, събития и подходящи програми. Разчитаме на помощта и финансовата подкрепа на всеки, който се чувства част от общността Руско училище – бивши възпитаници, учители, родители, дарители, радетели за по-добра среда в българското образование. Всички инициативи на Настоятелството се съгласуват с Ръководството на Училището, чийто девиз е „Бъди добър – предай нататък!“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *