• Varna
  16°
  разсеяна облачност
  Влажност: 68%
  Вятър: 3m/s E
  Условни присъди за двама мъже, шофирали пияни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Съд

  Районният съд във Варна наложи условни наказания и лиши от правоуправление водачи, шофирали в нетрезво състояние. 47-годишен мъж е установен да шофира лек автомобил „Ауди“ на 10 февруари тази година по главен път Варна – КК „Златни пясъци“ с алкохолна концентрация от 2,05 на хиляда. За конкретното деяние съдът одобри внесено споразумение, с което в бързо производство му беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Подсъдимият бе лишен от право да управлява МПС в продължение на 11 месеца.

  На 42-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“, по силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признаване на вината, съдът наложи също условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като го лиши от правоуправление за срок от 8 месеца. На 3 септември миналата година, при движение с несъобразена скорост по бул. „Цар Освободител“, той се блъска в разделителен остров и удря друг автомобил, спрял в съседната пътна лента за изчакване на светофар.

  Пристигналият полицейски екип проверил за алкохол участниците в пътно-транспортното произшествие, като дрегерът при 42-годишния водач отчел показание от 1,55. Впоследствие мъжът отказал да даде кръвна проба за изследване. Постигнатите и одобрени от съда споразумения са окончателни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *