Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Младежката академия с курсове по роботика и изработка на уебсайтове
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

elektronika

Варненската младежка академия организира курсове за трета поредна година. До момента през обучението са преминали 160 младежи. Курсовете по електроника и роботика включват ниво за начинаещи, което дава основни познания по програмиране и електроника. Академията провежда и нива за напреднали, в които участниците работят по сложни проекти. В края на всяко ниво всеки сглобява свой собствен робот.

„Как да си направим свой собствен уебсайт и да го изкачим на първа страница в Google“ е основна тема на най-новия проект на „Младежка академия Електроника, микроконтролери, роботика“.

курс

Младежката академия е основана през 2017 г. с финансовата подкрепа на Община Варна по Програма „Варна – Европейска младежка столица 2017“. Основателите са млади професионалисти, специализирани в програмиране на микроконтролерни системи. От тази година към екипа се присъединяват още млади преподаватели, които развиват нови проекти като курса ”WordPress за начинаещи + Основи на SEO”.

Занятията ще се провеждат във варненското читалище „Македония“, а за всеки обучаващ се е предвиден настолен компютър. По време на занятията всеки курсист паралелно с лектора ще работи по свой собствен проект, който ще трябва да представи на последното занятие. Целта е в края на курса, всеки обучаващ се, практически да е усвоил необходимите познания и да разполага с напълно функционален уебсайт.

Курсът е подходящ за собственици на малък бизнес, свързан с туризма и ресторантьорството – уебсайт или блог, но нямат необходимите технически познания за работа с WordPress.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *