• Варна
  -0°
  тъмни облаци
  Влажност: 69%
  Вятър: 4m/s NW
  Хванаха столичанин да пуши марихуана във влака за Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  марихуана

  31-годишен столичанин е хванат с наркотик вечерта на 5 февруари тази година при проверка на инспектори по опазване на реда във влак, пътуващ по линията София – Варна. Когато служителите отворили вратата на купето, където подсъдимият бил единствен пътник, те усетили остра специфична миризма на марихуана и  по тази причина го попитали дали  държи в себе си забранени от закона вещества и предмети.

  С протокол за доброволно предаване той предоставил носените в него две пакетчета със суха тревиста маса. Експертизата установява, че високорисковото наркотично вещество е марихуана, с различно нетно съдържание, на обща стойност около 17 лева. Деянието представлява маловажен случай. Подсъдимият има предходна съдимост, невлияеща на правната квалификация. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, му бе наложено наказание „глоба“ в размер на 400 лева.

  Също 400 лева глоба наложи дежурен съдебен състав за друг маловажен случай  на държане на наркотик. Варненският районен съд одобри постигнато между страните споразумение и осъди 18 годишен младеж. Деянието е извършено на 13 февруари тази година в близост до фара в квартал „Галата“.Тогава е установено, че 18-год. подсъдим носи в себе си марихуана на стойност около 8 лева.

  Веществените доказателства по делата – остатъците от наркотичните вещества се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Споразуменията са окончателни и влизат в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *