• Varna
  0°
  ясно небе
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s W
  Наказаха с пробация мъж, потрошил колата на бивш шеф
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  потрошена кола
  Снимката е илюстративна

  За противозаконно повреждане и проникване в чужд автомобил, Варненският районeн съд наложи наказание „пробация“ на 59-годишен мъж. Делото бе решено с признаване на вината, постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Самите деяния са извършени на 20 май миналата година и са били насочени към бивш работодател на подсъдимия, който понякога му осигурявал временна заетост.

  Ядосан, че в конкретния ден не бил нает за  работа, подсъдимият видял  паркирания в междублоково пространство автомобил на потърпевшия, счупил стъклото на една от вратите и проникнал в чуждата кола.  Живущи в блока забелязали действията на 59-годишния мъж и веднага извикали полицейски екип, който го задържал на място. Според назначената по делото експертиза нанесената щета е на стойност 36 лева.

  За всяко от престъпленията бяха определени отделни наказания, като Районният съд наложи на 59-годишния подсъдим най-тежкото от тях – „пробация” за срок от 8 месеца при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с първоначална периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Причинените от деянието материални щети са възстановени от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *