Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Наказаха с пробация мъж, потрошил колата на бивш шеф
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
потрошена кола
Снимката е илюстративна

За противозаконно повреждане и проникване в чужд автомобил, Варненският районeн съд наложи наказание „пробация“ на 59-годишен мъж. Делото бе решено с признаване на вината, постигнато между страните и одобрено от съда споразумение. Самите деяния са извършени на 20 май миналата година и са били насочени към бивш работодател на подсъдимия, който понякога му осигурявал временна заетост.

Ядосан, че в конкретния ден не бил нает за  работа, подсъдимият видял  паркирания в междублоково пространство автомобил на потърпевшия, счупил стъклото на една от вратите и проникнал в чуждата кола.  Живущи в блока забелязали действията на 59-годишния мъж и веднага извикали полицейски екип, който го задържал на място. Според назначената по делото експертиза нанесената щета е на стойност 36 лева.

За всяко от престъпленията бяха определени отделни наказания, като Районният съд наложи на 59-годишния подсъдим най-тежкото от тях – „пробация” за срок от 8 месеца при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес с първоначална периодичност 2 пъти седмично и срещи с пробационен служител. Причинените от деянието материални щети са възстановени от подсъдимия. Съдебният акт е окончателен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *