Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Вратарят на Черно море е Футболист №2 в престижна класация
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Черно море - Ботев Пд (49)

Вратарят на Черно море Иван Дюлгеров е Футболист №2 на февруари в Първа лига според InStat Index. Класацията бе учредена през настоящия сезон от Асоциацията на българските футболисти, в сътрудничество с ИНСТАТ – една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

За победител се обявява играчът с най-висок InStat Index в Първа професионална лига за съответния месец. Този индекс се определя чрез формула на основа действията на играча – голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели, процентът на успешни действия увеличава индекса, върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Асът на Ботев (Пд) Тодор Неделев остана без конкуренция през февруари и заслужи приза Футболист №1 с InStat Index 310. Националът изпревари Иван Дюлгеров, който е с InStat Index 304. Призовата тройка допълва друг футболист на Ботев (Пд) – капитанът Лъчезар Балтанов, с InStat Index 290.

Неделев стана първият играч, който печели два поредни пъти класацията “Футболист на месеца“. Той бе обявен за №1 и през декември. Иван Дюлгеров пък е първият вратар, попаднал в призовата тройка.

Както е известно, другите носители на приза “Футболист на месеца“ бяха Кирил Десподов (за август), Марселиньо (септември), Станислав Костов (октомври) и Сисиньо (ноември).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *