• Варна
  -1°
  ниска облачност
  Влажност: 77%
  Вятър: 8m/s N
  Близо 180 компании се включват в “Дни на кариерата”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  дни на кариерата

  Близо 180 компании ще се включат в тазгодишното издание на форума „Национални дни на кариерата – Добра кариера, добър живот“, който бе открит днес в София и продължава и утре. Те ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори.

  Основна цел на събитието е да срещне работодателите с техните потенциални служители, а студенти и млади специалисти да открият възможности за реализация. Освен срещата с работодатели на щандовете, всеки посетител ще има възможността да получи съвет как да се представи на интервю по време на тестови интервюта на щанда на JobTiger, а в рамките на CV работилницата на Нестле България – да зададе въпроси за съставянето на CV. Част от програмата е и възможността посетителите да проверят нивото си на английски език в специално обособени кътове на езикови училища Intellect.

  „Национални дни на кариерата“ 2019 ще се проведе за 18-та година между 12 март и 8 април в осем академични града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив. Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки голяма част от българските региони.

  Всяка година „Национални дни на кариерата“ се посещава от между 10 и 15 хиляди млади хора, като средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Това означава, че посещението на студентите и завършилите специалисти на форума им дава добър шанс за старт в кариерата и то в едни от най-добрите компании в страната. Като резултат от това през годините над 45000 души са намерили работа или стаж. Това е особено важно сега, когато намирането на нужните служители вече е въпрос на оцеляване за не един бизнес в България.

  След софийското събитие, кариерният форум продължава във: Варна – 18 март, Дворец на културата и спорта; Бургас – 20 март, Бургаски свободен университет; Русе – 25 март, Русенски университет „Ангел Кънчев”; Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”; Велико Търново – 1 април, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус; Габрово – 3 април, Технически университет, Библиотека; Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *