Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варна домакинства международна педиатрична конференция
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Деца, ученици

Варна е домакин на първата международна педиатрична научно-практическа конференция „Заедно за децата на България!“, която ще се проведе от 14 до 16 март 2019 г. в хотел „Черно Море“. На нея ще бъдат разгледани проблеми, свързани с рационалното лечение на деца и избора на персонален подход в педиатрията. Това включва подобряване на комуникацията между родител, лекар, фармацевт и пациент и по-широко използване на екстемпорално приготвени лекарствени форми за педиатричната практика.

Конференцията се организира от ПК „Здравеопазване“ към Общински съвет-Варна, под патронажа на кмета на Варна Иван Портних и със съдействие на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна и  Медицински  Университет – София. В конференцията ще вземат участие специалисти в сферата на педиатричната практика от Германия, Великобритания, Сърбия, Македония и Турция, които ще представят най-новите тенденции в областта на специфичните лекарствени форми за деца.

Проблемът с рационалното лечение на децата от години се явява наболяла тема не само в национален, но и в европейски и световен мащаб. На пазара липсват специфични педиатрични форми, позволяващи лесно адаптиране към различните възрастови групи, което води до засилена употреба на продукти „off label- извън одобрените показания“, а оттам и до потенциални проблеми свързани с ефикасността и безопасността на прилаганата терапия. Предлаганите фармацевтични продукти не успяват да покрият напълно терапевтичните нужди на децата. Това е и причината да се търси решение в екстемпоралното приготвяне на магистрални и фармакопейни продукти, които ще спомогнат за провеждане на персонализирана терапия, съобразена с конкретните нужди на болното дете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *