Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Симеонов се пребори за естетиката на капанчетата по морето
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: Дарик Варна
Снимка: Дарик Варна

Натоварваме обикновените хора, натоварваме бизнеса. Това заяви Рамадан Аталай по време на дебатите по Закона за устройство на територията. Текстовете касаят бараките по плажовете. Няма забранителен режим, г-н Аталай, репликира Валери Симеонов, който е инициатор на промените. Той настоя да се даде законова регламентация. Част от преместваемите обекти, според него, не отговаряли на изискванията, предаде news.bg.

Да не чакаме да стане белята и тогава аварийно да променяме закона, настоя лидерът на НФСБ. Симеонов и хората му предлагат разрешенията за поставяне на преместваеми обекти в даден имот, в това число и частен, да се издават от главния архитект на дадена община след искане, предявено от собственика на имота.

Главният архитект ще одобрява вида на павилионите, сергиите и други обекти. Общинските съвети ще издават съответната наредба. Законът регламентира площта и височината на сергията. По-строг режим се въвежда за капанчетата в парковете и градинките. Изключение ще се прави за обектите, част от обществени събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *