Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
4 циркови лъва бяха върнати в парк в Южна Африка
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

лъвове

4 циркови лъва бяха върнати в Южна Африка от Украйна. Преди да бъдат транспортирани обратно в естествения им хабитат, лъвиците Лука, Чарли и Кай и малкото лъвче Нейтън са живели при тежки условия: без пряка слънчева светлина и чист въздух, в клетка от бетон и стомана, голяма едва 35 м2.

Лъвовете са спасени от Световната организация на Лоурънс Антъни (LAEO), чиято мисия е да защитава правата на животните. Мотивирано от същата кауза, превозвачът – турска авиокомпания осигури специални контейнери, съобразени с хранителните нужди на животните, с които ги транспортира до естественото им местообитание. По време на полета животните са били придружени от техните гледачи, ветеринари, двама служители от Световната организация на Лорънс Антъни и сертифициран екипаж спрямо регулациите на IATA за транспортиране на живи животни (IATA Live Animals Regulations).

След дълъг полет над почти 9 хиляди километра, лъвовете са пуснати на свобода в природен парк „Kragga Kamma“, естествен хабитат, дом на множество африкански животински популации, който предлага 14 хиляди м2 вечно зелени крайбрежни гори и полета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *