Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Съдът наказа с пробация мъж, крал ток
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ток кражба

Варненският районeн съд наказа с „пробация“ на 49-годишен мъж от община Долни Чифлик, крал ток. При проверка на служители на енергийния оператор, извършена на 25 януари 2018 г. в едно от селата на община Долни Чифлик се установява, че в постройка без открита партида за електрозахранване, има незаконно прикачване към електроразпределителната мрежа.

Постройката се обитавала от семейството на подсъдимия, който посредством вкопан в земята кабел се свързал с електрическата инсталация на необитаема къща в съседство и оттам  неправомерно се присъединил към мрежата за ниско напрежение. По този начин потребяваната от семейството електрическа енергия не минавала през средство за търговско измерване, не се отчитала  консумираната мощност и съответно не била заплащана.

49-годишният мъж е неосъждан.  Той се призна за виновен в неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за периода от края на мeсец декември 2017 г. до 25 януари миналата година,  с което създал условия за непълно отчитане на консумирания ток. Деянието е наказуемо по чл. 234В, ал.1 от Наказателния кодекс. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение, съдът наложи на подсъдимия наказание от 6 месеца пробация при двете задължителни мерки – регистрация по настоящ адрес и срещи с пробационен служител. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *