• Варна
  5°
  ясно небе
  Влажност: 44%
  Вятър: 5m/s NW
  Тийнейджърка намушка съученичка в гимназия
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пострадалата е настанена в болница с порезна рана в гърба

  Тийнейджърка от Пловдив намушка своя съученичка с остър предмет в коридора на гимназията, в която учат. Пострадалата е настанена в Университетската болница“Свети Георги“. Момичето е с порезна рана в гърба. След преглед тийнейджърката е оставена под лекарско наблюдение без опасност за живота.

  Случаят е от вторник, но става известен едва сега. Конфликтът между двете ученички от 10 клас избухнал в час по философия.

  „Едната е дъвчела дъвка и е мляскала по-шумно. Другата й направила забележка, че й пречи мляскането, защото не може да си запише това, което говори учителят. Остра забележка от едната ученичка. Още по-остър отговор от другата. Следват псувни”, заяви директорът на СУ“Св. Климент Охридски“- Пловдив Здравко Димитров. Вербалната агресия между момичетата, които доскоро били и приятелки, станала още по-ожесточена в следващите часове. Стигнало се до намесата на педагогическия съветник.

  „Конфликтът беше туширан до момента, в който другата ученичка трябваше да се качи в моя кабинет, разминали са се и в момента на разминаването става сбиването”, допълни педагогическият съветник Виолета Коева. Преди това момичето помолило да бъде освободено от час по-рано.

  Няма опасност за живота на пострадалата ученичка. Според децата, в основата на конфликта не е дъвка, а спор за момче. „Категорично недопустимо и за училището, и изобщо. Ще има наказания”, каза още началникът на РУО- Пловдив Иванка Киркова. И двете ученички ще бъдат наказани. „Едното момиче ще бъде преместено на индивидулна форма на обучение, а другото преместено в друго училище” заяви директорът Здравко Димитров.

  Заради инцидента прокуратурата е образувала дознание. Случаят е поет и от Детска педагогическа стая.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *