Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Тероризъм на живо: Стрелецът от Крайстчърч излъчвал видео във Facebook
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

атака Нова Зеландия

Eдин от нападателите в Нова Зеландия е излъчвал на живо атаката във Facebook, убивайки десетки хора в джамия в Крайстчърч. По последна информация 40 души са загинали при стрелбата в Крайстчърч. Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн нарече убийствата “терористична атака”. Ранени са най-малко 48 души, сред тях и деца, предаде dnes.bg.

Нападателят е заснел в 16-минутно видео атаката. То е било видимо в страницата на Брентът Тарант във Facebook, но е свалено от социалната мрежа.

От кадрите става ясно, че е снимал с екшън камера. Мъжът е в специално облекло и кара към джамията “Ал Нур” в центъра на града. След това той паркира и взима оръжието си и влиза в джамията. Във видеото се вижда, че в колата си той пренася редица оръжия.

Вижда се още, че мъжът прекарва няколко минути в джамията и презарежда пушката си няколко пъти. В един момент той излиза от джамията и отива до колата си, за да смени оръжието. Тогава стреля по хора по улицата, а след това се връща отново и систематично почва да стреля по хората.

После напуска, застрелва минувач и бяга с колата си. От полицията в Нова Зеландия заявиха, че работят по свалянето на кадрите. Властите повишиха нивото на опасност за страната от ниско във високо. Четирима души са арестувани, сред тях една жена и един австралиец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *