Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Някои от ремонтите в центъра на Варна приключват до началото на лятото
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Ремонт улица затворена улица Затворен път

До началото на юни се очаква да приключат ремонтните дейности по ул. „Цар Симеон I”, ул. „Михаил Колони“ и в Морската градина. Това каза началникът на отдел „Общинска инфраструктура“ Тихомир Тимов при първите копки на трите обекта, въпреки че същинските дейности по тях стартираха още преди седмици, предаде репортер на Moreto.net.

Ремонтите се финансират с европейски средства по ОП „Региони в растеж“ и от общинския бюджет. Всеки от тях е на стойност около 2 млн. лева.

Работата по протежението на ул. „Цар Симеон“ включва реконструкция на самата улица с подмяна на подземния водопровод. Част от улицата ще стане пешеходна зона. Ще бъде обновена градинката пред Дома на науката и техниката. В участъка от „Цариброд“ до гарата зоната също ще бъде пешеходна като напречните преминавания ще останат.

По отношение на археологическите находки на „Цар Симеон“ и площад „Йоан Екзарх“ Тимов коментира, че работата продължава. Допълни, че археолозите ще преценят кое и дали си заслужава да бъде маркирано по някакъв начин на повърхността след приключване на дейностите.

В Морската градина ще се реновира Розариумът, макетът на Черно море пред Аквариума, Алпинеумът, мостчето на желанията и други знакови обекти в парка. Ще има и велоалея, която ще бъде успоредна на бул. „Княз Борис“-от ИУ до зоологическата градина. Голяма част зелени площи ще бъдат обновени.

„Стремим се мостът на въздишките да запази автентичния си вид. Разликата е, че сега ще бъде малко по-обезопасен, тъй като има промяна в наредби за безопасността. Самите парапети на моста ще бъдат по-сигурни.“, каза Тимов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *