Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Започна изграждането на пешеходни надлези над бул. “Левски”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

Монтирането на първия пешеходен надлез над новия бул. „Васил Левски“ започна вчера в участъка от бул. „Цар Освободител“ до бул. „Сливница“. Видео от работата е споделено в социалната мрежа Facebook.

Заради строително-монтажните дейности е спряно движението по северното и южното локално платно на бул. „Васил Левски“ до 17 часа днес.

Предвижда се пешеходни  надлези да има и в участъка между булевардите „Сливница“ и „Владислав Варненчик“ и до стадион “Спартак”. На „ Кап. Райчо” и „Кракра” пък е заложен автомобилен и пешеходен прелез.

Снимка: live.varna.bg
Снимка: live.varna.bg

Изграждането на булевард „Васил Левски“ е най-мащабният проект за последните десетилетия във Варна. След приключването му булевардът ще стигне до крайезерната улица “Девня”. Той ще бъде директна връзка между Варненското езеро на юг и североизточния изход на Варна в посока към големите курорти.

Очаква се да сложи край на задръстванията и да облекчи поне донякъде градския трафик. Проектът е на обща стойност 88 млн. лв., като 75 млн. лева са отпуснати от правителството. Намеренията са да бъде завършен до края на април.

2 коментара

  1. фен

    а за Световното на стадион Варна как върви подготовката

    • Фиенка

      Доста по-добре от всичко друго във Варна….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *