• Varna
  11°
  ниска облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 1m/s NNW
  Кауза събира най-добрите магове в Европа на една сцена във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Arsen_n

  Грандиозен проект ще бъде представен на 23 март 2019 г. от 19,00 часа в родния град на илюзиониста Веселин Долмов  – Варна. В Зала 1 на Фестивален и конгресен център публиката ще наблюдава спиращи дъха изпълнения от всички сфери на магията в интерактивния спектакъл „3653 DAYS MAGIC“.

  Той се организира по повод десетгодишнината от стъпването на сцена на най-модерния, млад илюзионист в Европа – Арсен. За краткия си професионален път артистът е носител на награди от балкански, европейски и световни първенства. Получава и специална награда, връчена от Джо Ем Търнар – президент на най-голямата общност на маговете в света IBM International brotherhood of magicians. От миналата година попада и в най-елитната категория “Artist 1” на Макао Азия, а тази година е един от двамата артисти от Варна, които са номинирани за ИКАР 2019 г.

  По негова покана в Морската столица пристигат едни от най-добрите артисти в магичното изкуство. За пръв път на една сцена ще се съберат седем мага. Сред тях е единствения европеец, носител на Златен Оскар – Астор, илюзионист номер едно за 2016 и 2017 – Теос и за 2018 – Зайн.

  Ще наблюдавате прословутата руска рулетка на Зайн – човекът, който преминава през стени и през гигантски вентилатори. Ще станете свидетели на впечатляваща хипноза. Ще видите как хора разбират, че знаят факти, които не са подозирали. Ще станете свидетели на това колко могъщ е човешкият мозък и как чрез внушение остри бодли се усещат като мека гъба. Ще се изненадате от това как огнен памук се превръща в прежда като преди това е погълнат от магьосник.

  За пръв път на сцена ще видите как бяла точка в тетрадка се превръща в бял гълъб и колко талантлив е единственият в света балет от магьосници. И това не е всичко…

  Спектакълът е с кауза. 50% от приходите на „3653 DAYS MAGIC“ ще бъдат дарени на Латинка Банева – дълги години вариететна актриса, а днес преподавател по изкуство. Тя страда от рядко заболяване, за което лечението е много скъпо – 125 000 евро. До момента част от сумата е събрана и Латинка е в Турция, за да стартира своето лечение. Събраните средства обаче не са достатъчни и са необходими още 50 000 евро, за да може отново тя да живее пълноценно.

  Astor

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *