Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Историческият парк край Варна посреща първи гости след 3 месеца
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Исторически парк

Първо публично представяне на мащабния културно-исторически комплекс Исторически парк, който се строи в близост до село Неофит Рилски, на 33 км от Варна, ще бъде направено в морския град на 26-ти март от 18 ч. Срещата със заинтересованите лица ще бъде в концертната зала на радио Варна. Амбициозният проект цели да пресъздаде на посетителите по интерактивен и запомнящ се начин историята, случила се по наши земи до 10 000 години назад във времето.

На срещата, която е с вход свободен, но с предварителна регистрация, присъстващите ще могат да научат лично от идеолога на Исторически парк – Ивелин Михайлов – защо най-голямата инвестиция от този тип в Европа се случва в България; какво е бъдещето на културно-историческия туризъм по света и как българската общественост може да се включи и спечели от него.

„Исторически парк“ е проект за мащабен културно-исторически комплекс, представящ уникални исторически ценности и артефакти от световна значимост. Разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна, ИП ще предлага на посетителите интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация, от халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година. Официалното откриване със завършени зони халколит, неолит и траки, и зона за почивка с езера, ще се състои на 22-ри юни 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *