Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
26 ученици от “Гео Милев” ще гостуват на холандско училище
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

гео милев

26  ученици и 4 учители от варненското Средно училище „Гео Милев” заминават за  Бреда, Холандия, където ще гостуват от 21 до 28 март 2019 г. на учениците от  Mencia de Mendoza Lyceum. Посещението е резултат от създадените контакти между двете училища и сключен  договор за партньорство. Програмите, по които ще работят учители и ученици, са интегрирани в учебния процес и активната извънкласна дейност на двете училища.

Първият проект, по който работят екипите от двете учебни заведения е озаглавен „Устойчиво развитие. Умения за бъдещето”. Учениците са насочили своето внимание към темите: възобновяеми енергийни източници, съхранение и устойчива експлоатация на океаните и моретата, защита, възстановяване и устойчивост на континенталните екосистеми. С помощта на своите преподаватели по география, биология и английски език, българските деца ще представят презентации, филми, флаери и модели по темите. Холандските ученици и техните учители  ще върнат работната  визита  във Варна от 5 до 11май 2019 г.

По време на работните срещи ще се организират различни образователни, културни и спортни инициативи. Учениците ще имат възможност да посетят исторически и природни забележителности в страните партньори. Във връзка с професионалното развитие на учениците се предвижда и посещение на университети, фирми, предприятия, холдинги, работещи по теми, свързани с проекта. При възможност ще се вземе и участие в обществени и традиционни прояви в областите, в които се намират училищата.

Основните цели, които си поставят партньорите, са свързани с: разширяване на междукултурното самосъзнание на младите хора; изучаване и овладяване на различни техники на комуникация и образователни платформи; задълбочаване на познанията по чуждоезиково обучение и мотивация за изучаване на чужди езици; опознаване  на културното наследство, историята и традициите на страните партньори.

С реализирането на това партньорство се залага не само на сближаването между страните от ЕС, но и на четирите принципа за образование през целия живот: да се научим да знаем, да се научим да правим, да се научим да живеем заедно, да се научим да бъдем.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *