Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Повишават заплатите на мениджърите в туризма?
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Плаж Туристи

Независимо от недостига на персонал в сферата на туризма, през предстоящия сезон са възможни увеличения в предлаганите заплати, но в разумни граници, в зависимост от позициите.

Това коментира председателят на Асоциацията на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев.

Според него, и да има някакво повишение, то ще е с около 10-15 процента и то не за всички масово, а предимно за мениджърските екипи, за хора-ръководители, които са ключови и важни за управлението на един хотелски комплекс.

По думите на Павлин Косев няма как да се вдигнат драстично заплатите на всички служители.

„Колеги, които са много на зор за персонал и са попаднали в тази дупка, в която вече няма свободни кадри, обещават и по-високи заплати. Има и колеги, които подхождат към персонала некоректно. Но като цяло, кой знае какви ръстове в размера на заплатите няма как да има“, каза още председателят на браншовата организация.

По думите му, пазарът е стабилен, на база на сегашните цени на нощувките, парите на служителите не могат да се вдигнат двойно.

1 коментар

  1. Тихо Михо

    Туристическия бранш сам да реши как да си задържи качествения персонал но според мен заплатите трябва да се повишат на всички нива, не с еднакъв процент, разбира се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *