Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Борисов се закани с последствия по скандала с имотите в ГЕРБ
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Borisov Bruksel

„Темата „Брекзит” касае десетки хиляди български граждани и не малко англичани, които живеят в България. Изключително разтревожен съм от това, което се случва. Времето изтича. Хиляда дни се работи по Брекзит, остават още седем и е пълна неяснота”, обяви министър-председателят Бойко Борисов пред медии, преди началото на работната сесия на Европейския съвет във формат ЕС-27, който ще заседава по чл. 50. „Не виждам как това, което иска Великобритания до 30 юни, може да се подкрепи. Това означава, че техните евродепутати трябва да ходят на предизборна кампания, да агитират за Европейския съюз и какво ще защитават в ЕС”, каза Борисов и подчерта, че ако има отсрочка – тя трябва да бъде кратка.

По темата за разглеждането на пакета „Мобилност” от Европейския парламент премиерът Борисов коментира, че българското правителство и представителите на страната в ЕП ще продължат с усилията си срещу приемането на правилата, ощетяващи транспортните работници, не само в България, но и в други европейски страни. „Днес говорих и с Таяни, социалистите и либералите гласуват пакетът да влезе за разглеждане. Извънредно, въпреки, че са нарушени някои от правилата. В България те говорят друго, а днес техните партии тук направиха това”, коментира министър-председателят.

Мога само да уверя, че ГЕРБ винаги са взимали правилни решения. Дори и да няма престъпление, решенията, които ще се вземат са много тежки, закани се Борисов по повод информацията в публичното пространство за имотни сделки.

Сезирани са прокуратурата и КОНПИ и премиерът ще изчака “кратко”. Много колеги ме обвиняват, че махам хора и режа глави, заяви още Борисов, но допълни, че винаги в ГЕРБ са взимали правилните решения. Това че другите са маскари, нас не ни оправдава, посочи премиерът, но попита медиите защо не ходят да разследват и да питат хората от другите партии, които са се облагодетелствали.

И това, че другите са маскари, нас не ни засяга. Свикнали сме на всякакви корупционни схеми, нагледали сме се, въпросът е ГЕРБ прави ли така?”, каза премиерът. „Цветанов също трябва да си направи изводите откъде дойде тази атака и по това време. Но това пак не ни оправдава. Няма да говорим дали е законно или не. Трябва да е законно. Не са малки деца. Мъчно ми е, че направиха толкова добри неща, а този скандал сега ни удря”, коментира Борисов.

„Яд ме е, толкова добри неща правим, че просто ни отива енергията – така, всеки ден. Вчера Министерският съвет отпусна 53 млн. лв. за великденски надбавки за пенсионерите. Представете си новина, която пускате – правителството отказа или няма да има великденски надбавки”,  обърна се премиерът Борисов към представителите на медиите.

Той посочи, че усилено се работи и по въпроса с възнагражденията на медицинските специалисти. „След като оправихме малките болници, общинските болници, възложил съм на министър Ананиев – 2 седмици максимум, да ми поправи методиката за възнагражденията на медицинските специалисти. Защото даваме огромни пари в здравеопазването, само че шефовете на болниците си дават ДМС-та и парите не стигат до сестрите. Да ми направи методика, ако трябва ще доплатим, но това трябва да се случи. Трябва да са доволни. Така че и това сме вършили днес”, каза още министър-председателят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *