Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Над 200 участници в първия форум “Ветроходство в Черно море”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

ветроходство, регата

Първи национален форум  „Ветроходство в Черно море” ще се проведе зала Аула на Икономическия университет във Варна на 24 март от 9:30 до 17:00 ч. Интересът към събитието е много голям, като към момента са подали електронно заявление за участие над 200 души, а очакванията са броят им да се удвои. Форумът е насочен към широката публика и е подходящ за всички, защото ветроходството ще бъде представено в различните му аспекти като спорт, професия, хоби, терапия и екологично плаването в Черно море и България. Лекторите допълнително ще разкажат своята лична история; как и защо са избрали ветроходството; на какво учи и възпитава морето и ветроходството в живота; за уважението и любовта към морето.

Лектори на форума са изявени ветроходци и собственици на ветроходни яхти в България (включително и сърфисти): кдп Стефан Методиев, д-р Васил Куртев, Павлин Надворни, Светлозар Тенев, Павел Дуков, Лъчезар Братоев, Никола Попов, Емил Кайкамджозов, Стоян Георгиев, Дончо Папазов и младежи от варненските университети, обучени в последните години по младежки програми на ветроходство.

Специални гост-лектори са проф. Пенчо Гешев-ректор на Национална спортна академия „Васил Левски” (професор по ветроходство) и проф. Камен Фильов-международен съдия и член на Световното ветроходство (World Sailing), вицепрезидент на Европейската федерация по ветроходство (EUROSAF) и почетен председател на Българската федерация по ветроходство.

Във форума ще говори и кдп Валентин Енчев-директор на дирекция „Морска администрация-Варна” с тема на лекция „Морска администрация и ветроходството”. Очаква се и Ангел Забуртов, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура”  да сподели за новите проекти в Пристанище Варна и визията на ДП „Пристанищна инфраструктура” за изграждане на яхтени пристанища в България.

Участниците могат да участват в жребий за ваучер-подарък „Ветроходен курс за начинаещи”, като се регистрират на сайта. Една седмица по-късно на 31 март 2019, форумът ще се проведе и в София в Национална спортна академия „Васил Левски”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *