• Варна
  3°
  ниска облачност
  Влажност: 64%
  Вятър: 2m/s N
  Протест срещу планове за мигрантски лагер блокира временно пътя за Малко Търново
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: БНР-Бургас
  Снимка: БНР-Бургас

  Около 50 души от района на Малко Търново, Болярово и Ямбол блокираха днес сутринта за около половин час движението по пътя за Малко Търново. Причината за протеста им е намерението за настаняване на мигранти в района.

  Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Никакви бежанци в България“ и „Странджа и Сакар без ислямисти и терористи“. Организатори на недоволството са членове на политическата партия „Възраждане“. Хората обясниха, че са възмутени от това, че няма подробна информация относно обявената обществена поръчка от страна на Министерството на вътрешните работи, предаде БНР.

  Вчера заместник-министърът Красимир Ципов обясни, че няма да се строи нов бежански лагер, а обществената поръчка е за подготовка за площадки за временни кризисни центрове от затворен тип. Те ще се ползват само при съществено увеличение на миграционния натиск по границата ни с Турция. Терените се намират в Елхово, Малко Търново и Любимец. Средствата са по европейски фонд “Убежище, миграция и интеграция” – част от отпуснатите от Европейската комисия 160 милиона евро на страната ни.

  Според протестиращите обаче това не е вярна информация. Те посочиха, че средствата, които се предвиждат за настаняването на бежанците, трябва да бъдат пренасочени към по-важни сектори в страната. Към 9 часа днес движението по пътя за Малко Търново бе нормално.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg