• Варна
  -2°
  ясно небе
  Влажност: 79%
  Вятър: 2m/s W
  1000 лева глоба за младеж, спипан да шофира без книжка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

  Районният съд във Варна наложи административно наказание „глоба“ на 19-годишен младеж за управление на автомобил без шофьорска книжка. Младежът е засечен от полицейски екип зад волана на лек автомобил “БМВ“ вечерта на 19 февруари тази година, в района на квартал „Владиславово“. При спиране от автопатрул за регулярна проверка на тази дата, 19-годишният водач и други двама пътници в автомобила направили опит да избягат.

  Впоследствие те са настигнати и самоличността им установена, като  се оказва, че водачът е неправоспособен и никога не му е било издавано свидетелство за управление на МПС. В едногодишен срок преди настоящия случай той е бил наказван с влязло в сила наказателно постановление, също за шофиране без книжка.

  Съдът призна за виновен 19-годишния младеж. По внесено от прокуратурата постановление, той бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Решението на съда подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

  Съдът одобри и постигнато споразумение и осъди 29 годишен мъж да заплати глоба в размер на 300 лева за държане на наркотик. Деянието е извършено на 7 август миналата година, в близост до студентските общежития във Варна. Тогава е установено, че  подсъдимият носи в себе си марихуана на стойност около 60 лева. Веществените доказателства по делото – тревистата наркотична маса, се отнемат в полза на държавата и предават за унищожение. Съдебният акт  е окончателен и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *