Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условни присъди за двама млади мъже, ограбили и пребили минувач
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

грабеж телефон

Районният съд във Варна осъди условно двама младежи – на 22 и 19 години за извършен в съучастие уличен грабеж над минувач. Самото криминално деяние е извършено вечерта на 11 август 2017 година, в близост до кръстовището на бул. “Владислав Варненчик“ и ул. „Дрин“ в централната част на Варна.

Обект на посегателството е бил мъж на средна възраст, от когото след употреба на сила, събаряне на земята и ритници по тялото и главата, двамата подсъдими противозаконно са отнели носената чанта. Сред ограбените вещи на потърпевшия  са два мобилни телефона с по няколко сим-карти за различни оператори, парична сума, парфюм, секретни ключове и др. Непосредствено след това  екипи на полицията и спешния център са оказали помощ на пострадалия.

Двамата подсъдими признаха вината си и постигнаха споразумение. 22-годишният извършител беше осъден на 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години. На 19-годишния му съучастник, който към датата на осъществяване на грабежа е бил непълнолетен, беше наложено наказание от 6 месеца лишаване от свобода, отложено с 2 години изпитателен срок.

Двамата подсъдими са безработни и неосъждани досега. Причинените от грабежа имуществени щети към момента са възстановени на пострадалия. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *