• Варна
  4°
  ясно небе
  Влажност: 50%
  Вятър: 3m/s WSW
  Хип хоп концерт събира средства за лечението на малкия Младен
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Mladen Aleksiev

  Феновете на на хип-хоп/рап/трап музиката помнят първия концерт “ЧИСТА СИЛА” през 2015-та година. Този път, събирайки на една сцена едни от големите имена в този стил, ние целим да обединим усилията и енергията си и всички заедно да подкрепим една благородна кауза, а именно да помогнем на малкия Младенчо. На сцената в Двореца на културата и спорта във Варна на 20 април ще излязат 100 Кила, Дивна, DJ Skill, DJ Jijo и други.

  Младен Младен Алексиев се ражда на 8 февруари 2014 г. като напълно нормално и здраво дете. Развива се добре, прохожда на време, започва да изговаря своите първи думички, докато, малко след като навършва година и половина, му е поставена поредната ваксина – Пентаксим. След това започват проблемите. Отначало крачетата на детето започват да се изкривяват, след това то вече не може да стъпва, а скоро спира и да се храни и говори. Съкрушеното семейство предприема множество медицински прегледи и консултации със специалисти, докато накрая получават нерадостното заключение, че момченцето е със Спастична метахронична парализа левкодистрофия.

  Шансовете на детето за подобрение са свързани с 4 процедури по 12 вливания на стволови клетки. Цената на лечението / 2760 лева за една инжекция/ е непосилна за бюджета на семейството, без друго утежнен от ежемесечните разходи за обгрижване на детето, които надхвърлят 2000 лв. Родителите, обаче, не приемат поражението и са решени да търсят начин да върнат сина си към пълноценен живот, с всички достойни средства, навсякъде, където са живи емпатията и човечността.

  Очакваме всички хора с големи сърца, всички фенове на този стил музика и изпълнители, както и всички останали които са съпричастни с каузата ни. Нека напълним зала Конгресна! Нека бъдем добри и покажем , че заедно сме по-силни, апелират организаторите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *