• Varna
  4°
  ясно небе
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s NNE
  Община Варна и кметствата се обзавеждат с нови мебели
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

  Стойността на инвестицията е 120 000 лева без ДДС

  Нови мебели ще бъдат доставени в сградите на Община Варна, районните администрации, кметствата на петте варненски села  и общинските звена. Става въпрос за бюра, етажерки, контейнери с чекмеджета, гардероби, маси. Стойността на инвестицията е до 120 000 лева без ДДС, като средствата ще бъдат осигурени от бюджета на общината и второстепенните разпоредители за тази година и следващата.

  Предвижда се мебелите да бъдат изработени, доставени и монтирани от варненската фирма „Ники стил“, към която общината е отправила покана за участие в процедура на договоряне без предварително обявление. Дотук се стига след като обявена миналата година обществена поръчка за избор на изпълнител е била прекратена през есента, тъй като нито една от подадените оферти не е отговаряла на обявените условия. Тъй като те не са променени, се пристъпва и към този вид процедура на договаряне.

  Срокът на изпълнение на договора е 12 месеца, а фирмата ще има десет дни за изпълнение на дейностите след постъпване на писмена заявка от възложителя. Поръчката включва изработката и доставката на 36 бюра с изтеглящ се плот, 61 бюра с изтеглящ се и допълнителен плот, 83 етажерки с пет рафта, 64 етажерки с шест рафта, 48 контейнера с три чекмеджета, 76 контейнера с четири чекмеджета, 31 гардероба, 21 масички и 246 рафтове със затварящи се вратички. Количествата са ориентировъчни на база предходен изпълнен договор, става ясно от документацията по процедурата. Мебелите трябва да са нови, произведени от качествени материали, да създават единен интериор в съвременен стил, да са трайни, удобни за ползване, ергономични, устойчиви срещу драскане и изгаряне.

  В списъка с звената (общо 47), които ще се възползват от тях, са включени и детските ясли, общинските предприятия, пенсионерски клубове, домашният социален патронаж, Дом за стари хора „Гергана“ и социални заведения.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *