• Варна
  2°
  тъмни облаци
  Влажност: 76%
  Вятър: 6m/s N
  Един германец с кауза: България да стане още по-европейска
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Кадър: Bulgaria on air
  Кадър: Bulgaria on air

  Повече от 20 години един германец – Юрген Мюлер, се е посветил на благородната кауза да помага на България. Заедно с група съмишленици подкрепят десетки каузи у нас и са успeли да променят много човешки съдби.

  Юрген Мюлер работи като ИТ специалист в болница в България. Той попада у нас случайно през 1997 година. Казва, че се влюбил в страната ни от пръв поглед и приел за своя мисия да помага за развитието ѝ като подкрепя заедно със свои съмишленици различни социални каузи.

  “Още тогава започнах да вярвам, че нещата тук могат да се подобрят и да достигнат европейските стандарти. Не мога да преброя каузите, които през последните 20 години сме подкрепили. Помагаме на много домове, институции, болници“, сподели той пред Bulgaria ON AIR.

  Преди три години Юрген Мюлер и фондация “Помощ за България“ се заемат с подобряването на условията в общинската болница в Горна Оряховица. Ремонтират кърмаческия сектор в детското отделение и две от стаите в родилното. Дарението възлиза на близо 30 000 лева, което ги прави и най-големите спомоществуватели на болницата.

  Финансирането за благородните каузи, Юрген Мюлер търси от фирми в родината си. Той разказва истории от България и почти винаги успява да ги трогне и да ги убеди да помогнат. Юрген Мюлер казва, че двайсет години по-късно вижда мечтата си почти реализирана. Въпреки това казва, че ще продължи да работи за европейския облик на България.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *