Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Тонове месо с изтекъл срок на годност открити в складове в 3 града
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: © Pixabay
Снимка: © Pixabay

Близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход или изтекъл срок на годност са открити при проверка на търговска фирма със складове на различни места в страната. Съвместната операция на “Икономическа полиция”, НАП и БАБХ е проведена на 3 април т. г. на територията на столицата и в областите Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград, съобщиха от МВР.

Инспектирана е дейността на дружество за производство на млечни продукти, което стопанисва складове на различни места в страната  и извършва търговска дейност с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти, като осъществява вътрешнообщностни продажби и покупки, както и внос и износ от трети страни. Служителите на НАП са осъществили пълен преглед на  фирмата и инвентаризация на стоковата наличност.

В складовете на дружеството в три града са установени около 12 000 кг месо и колбаси с изтекъл срок на годност, както и стоки без необходимите документи за произход и съхранение – общо 47 375 кг сухо мляко, открити в проверяваните складове. В друг склад са установени разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за унищожаване на храни, негодни за употреба. Стоката без документи е поставена под възбрана, на отговорно пазене до предоставяне на съответните необходими документи за произход.

По време на проверката са предприети мерки и за проследяване на товарни автомобили и контейнери през едно от морските пристанища, пристигащи с поръчани от фирмата стоки. Установено е, че за времето на активните дейности по инспекцията е забавено влизането им в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *