• Варна
  2°
  ясно небе
  Влажност: 80%
  Вятър: 2m/s N
  Между 35 и 45 000 работоспособни напускат страната годишно
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  работа

  Според президента на КНСБ Пламен Димитров между 35 хиляди и 45 хиляди души в трудоспособна възраст годишно напускат страната.

  Димитров смята, че положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално и “единственият лек е повдигането на заплатите”. Синдикалистът “анонсира” увеличение през следващата година между 8 и 12 на сто.

  Пламен Димитров съобщи, че с президента на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов са изпратили писмо до ръководителите на национално признатите организации на работодателите, с което ги канят на неформална, лидерска среща в опит да се сближат позиции, да се поемат отговорности, да се търси развитие на диалога.

  Българите в трудова възраст – в челото на ЕС по риск от бедност

  Пламен Димитров каза, че КНСБ работи и върху проект за прехвърляне на добри практики в различни области – на управлението на персонала, безопасността и здравето, стандарти за качество – от големи и добри предприятия към техни подизпълнители и доставчици. Идеята е да се обхванат над 100 големи и повече от 400 малки и средни предприятия в страната.

  Синдикалистът припомни, че за 2 и 3 май следващата година се подготвя Осмият редовен конгрес на КНСБ.

  Пламен Димитров и вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Нанков участваха в Силистра в разширено заседание на Регионалния съвет на КНСБ.

  На заседанието бе съобщено, че в Силистренска област работят 125 синдикални организации с 4719 членове.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *