Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Условна присъда за мъж, откраднал антикварни вещи за 10 000 лева
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
стари фотоапарати
Снимката е илюстративна.

38-годишен мъж беше признат за виновен в извършването на грабеж на 25 март 2017 г. от многофамилна сграда в централната част на Варна. На тази дата чрез използване на неустановено техническо средство и разрушаване на преграда, той проникнал в необитаемо таванско помещение и отнел множество вещи с антикварна стойност – дърворезба, икона, сабя с метална ножница, стари фотоапарати, ръчни часовници, сребърни монети и др. Подсъдимият напъхал всичко в голям текстилен сак, намерен в същото помещение, след което тръгнал да напуска къщата.

На входната врата се сблъскал със собственичката на вещите, която разпознавайки  сака си, опитала да го задържи и да извика за помощ. Тогава заварен на мястото на престъплението и за да запази владението си над откраднатите вещи, подсъдимият употребил сила спрямо пострадалата жена, като я блъснал и съборил на земята, след което побягнал със сака. Инкриминираното чуждо имущество е оценено на стойност около 10 000 лева.

38-годишният мъж беше осъден на 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *