Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варна отново става гурме столица, представят черноморска кухня
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

вино и храна

„Фестивал вино и храна”ще се проведе във Варна за седма поредна година в дните от 12 до 14 април 2019 г. Организатори са Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна, а тази година акцент ще бъде брандът “Черноморска кухня”. Фестивалът продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.

52 щанда, на които винарски изби, вносители на вина, производители на хранителни продукти представят богата и разнообразна гама от продукти, за всички вкусове. Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператори.

В трите дни на “Фестивал вино и храна” Варна се превръща в гурме столица на България. Гурме-зона “Ресторантът”, организирана от шеф Петър Йоргов и екипът му от Българската асоциация за кулинарна култура, гост-готвачите представят авторски менюта с натурални и екологично чисти био продукти.

фестивал вино и храна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *