• Varna
  -1°
  разсеяна облачност
  Влажност: 100%
  Вятър: 2m/s WNW
  Ученици разказват родовите си истории в конкурс
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пиша

  Македонското културно-просветно дружество “Гоце Делчев” във Варна организира конкурс за разказ на тема “Моята родова история” за ученици в две възрастови категории: VI – VIII и IX – XII клас. Няма ограничения за размера и стила на разказа, в който ще пишат младежите. Те ще бъдат оценявани от жури с председател доц. д-р Слави Славов от Института за исторически изследвания към БАН. Във всяка от категориите ще бъде излъчен победител и ще бъдат раздадени предметни награди.

  Най-добрите родови разкази ще бъдат обявени по време на семинар “България и Македония – културно-историческо наследство”, който ще се проведе на 4 май от 10,30 ч в залата на Македонски дом. Ще бъдат връчени предметни награди в двете възрастови категории.

  Срокът за изпращане на разказите е 2 май 2019 г. на електронния адрес на МКПД „Гоце Делчев” – mkpd.goce.delchev@abv.bg, придружени от информация за трите имена, възраст, училище и телефони за контакт на ученика и на родителя/настойника.

  Конкурсът се организира по проект “България и Македония – културно-историческо наследство” с финансовата подкрепа на Община Варна чрез фонд „Култура”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *