Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Рекорден брой участници на фестивала “Вино и храна”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

фестивал вино и храна

За седма поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите и Българската асоциация за кулинарна култура, в партньорство с Община Варна, организират „Фестивал вино и храна”. Тази пролет домакин на фестивала, който продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век, ще бъде Varna Mall.

От 12 до 14 април на етаж 1 в търговския център рекорден брой винарски изби, вносители на вина и производители на широка гама храни ще представят на 52 щанда богата и разнообразна палитра от продукти за всички вкусове.

Фестивалът се провежда с изключителната подкрепа на всички национални и регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператори. Не е тайна, че в дните на „Фестивал вино и храна” Варна се превръща и в гурме столица на България. В гурме-зона „Ресторантът”, организирана от шеф Петър Йоргов и екипа му от Българската асоциация за кулинарна култура, гост-готвачи ще представят авторски менюта с натурални и екологично чисти био продукти, приготвени пред очите на посетителите.

Фестивалът ще бъде открит официално в 16 часа на 12 април (петък). Входът за посетители е 10 лв. за един ден. Посещението на зона „Ресторант” е отделно – с талони, които могат да бъдат закупени след 16 ч. на 12 април на рецепцията на фестивала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *