Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
120 спортисти ветерани се включват в турнири по баскетбол и волейбол
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Баскетбол

Международни турнири по баскетбол и волейбол за ветерани ще се проведат във Варна на 13 април. Турнирът по волейбол се провежда за 14-ти пореден път и тази година започва от 14 часа в залата на І Езикова гимназия. Посветен е на Илия Капитанов – дългогодишен национален състезател и треньор. Илия Капитанов е подготвил през годините много елитни състезатели от Варна и България. В турнира ще вземат участие представителните  отбори на Одеса- Украйна, Кипър, и Варна.

Турнирът по баскетбол е в памет на З. М. С. Христо Борисов – спортна легенда на Варна и националния отбор на България. Провежда се за 14-та поредна година. Започва от 11 часа в зала „Христо Борисов“ на СК „Черно Море“. В него ще вземат участие отборите на Люлебургас – Турция, Одеса – Украйна, отбори на Гърция,  Македония и Варна.

Общо в турнирите ще вземат участие около 120 спортисти, между които има много изтъкнати в миналото национални състезатели. Официалното закриване и награждаване на призьорите от двата турнира ще стане на официалната вечеря в ресторант Рапонги Варна от 19 часа. Освен отборните награди ще бъдат дадени и индивидуални за най- добре представилите се спортисти.

Турнирите се организират от Асоциацията на ветераните спортисти във Варна с активната подкрепа на Дирекция „Спорт“ на Общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *