Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Студенти от страната се събират във Варна за IT хакатон
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

IT

Хакатон на тема „Подобри ежедневието си чрез технологии” се провежда днес и утре във Варна. Студенти от цялата страна се събират в студентската читалня на университетската библиотека в Технически университет Варна, за да развият идеите си и да обменят опит.

Хакатонът ще има състезателен характер. Участниците трябва да учат във висше учебно заведение, като тяхната специалност трябва да е във сферата на IT технологиите. Допускат се до участие студенти от всички университети в страната. Желаещите да участват ще бъдат разпределени по отбори от по двама до петима студенти. Целта е да се разработят софтуерни или хардуерни проекти с избрана от екипите технология, които биха могли да бъдат полезни в ежедневието. Необходимите средства – лаптопи, хардуерни устройства и софтуер, трябва да бъдат осигурени от участниците. Розалия Кънева, член на студентския съвет към Технически университет Варна е една от организаторите на събитието. Тя ни каза, че е хубаво младежите да се включат в хакатона, защото по време на състезанието не само ще обменят интересни идеи, но и ще се запознаят с хора, с които имат сходни интереси.

Утре отборите ще презентират и представят своите проекти пред жури от варненска IT компания. Всеки участник от трите най-иновативни отбора, които представят решение на актуален ежедневен проблем чрез технология, ще спечелят предметни награди. Първа награда е очила за виртуална реалност, втора – слушалки, а трета тениски и чаши. Радио Варна пожелава успех на всички участници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *