Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Събраха над 4 тона отпадъци на територията на район “Приморски”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

resized_IMG_0744

Представители на детски градини, училища, Природен парк „Златни пясъци“ и граждани получиха повече от 600 чувала и над 300 чифта ръкавици

През изминалия уикенд на територията на Община Варна се проведе традиционното пролетно почистване. Приоритет бяха паркове, междублокови пространства, детски и спортни площадки и други обществени територии.

Гражданите бяха приканени да събират разделно отпадъците както следва: смесени отпадъци от бита в черни чували, в жълти – хартиени, пластмасови и метални опаковки, в зелени чували – стъкло.

В рамките на инициативата беше създадена организация за безплатно раздаване на помощни материали. Представители на детски градини, училища, Природен парк „Златни пясъци“ и граждани получиха повече от 600 чувала и над 300 чифта ръкавици.

Въпреки дъждовното време на територията на Район „Приморски“ беше събран 4 тона смесен битов отпадък и 2 контейнера тип „вана“ за едрогабаритни отпадъци.

В хода на кампанията при срещите на кмета на района, Петя Проданова, с граждани беше поставен проблема с местата за разхождане на домашни любимци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *