Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Руски бойни кораби следят разрушител на САЩ в Черно море
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Източник: GettyImages
Източник: GettyImages

Силите на Черноморския флот на Русия извършват непрекъснато следене на разрушителя на военноморските сили на САЩ Ross, който е навлязъл в акваторията на Черно море вчера (14 април), съобщават руските медии, цитирайки изявление на руското военно министерство.

“Определените сили и средства на Черноморския флот осъществяват непрекъснато следене на разрушителя с управляемо ракетно оръжие Ross, който навлезе в Черно море на 14 април 2019 г.”, се посочва в изявлението.

Както се отбелязва, американският боен кораб е бил засечен по време на влизането му в Черно море и е започнало неговото проследяване. Уточнява се, че контролът на действията на американския разрушител се извършва от корабите “Василий Биков” и “Иван Хурс”, предаде news.bg.

На 8 април разузнавателни и нападателни кораби на Черноморския флот на Русия бяха мобилизирани заради провеждането на учения на НАТО в Черно море. В края на февруари американският разрушител Gravely навлезе в акваторията на Балтийско море, като от Балтийския флот на Русия организираха неговото проследяване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *