• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 93%
  Вятър: 2m/s ESE
  Общо 41 сгради са санирани във Варненско
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Кметът откри саниран блок в кв. „Чайка“-DSC_5627

  От тях 26 се намират в морската столица

  Общо 41 сгради във Варненско, които са санирани по Националната програма за енергийна ефективност, са въведени в експлоатация. От тях 26 се намират в община Варна, става ясно от справка на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от края на месец март тази година.

  Броят на сключените договори към края на март в региона за целево финансиране е 58. Най-много са във Варна-41, Провадия-6, Белослав-3, Аксаково-4, Долни Чифлик-2, Вълчи дол-2. Зданията, в които са стартирали строително-монтажни работи към отчетния период в областта, са общо седем. Пет от тях са във варненска община. По една е в Провадия и Аксаково.

  За Сравнение в Бургаско санираните сгради са 234, в Благоевград-188, във Велико Търново-43, във Враца-36, в Габрово-50, в Кърджали-58, в Кюстендил-64, в Пазарджик-69, в Пловдив-126, в Стара Загора-106, в Хасково-150.

  Общо 1669 многофамилни жилищни сгради в страната са обновени по програмата и въведени в експлоатация  до края на март тази година. 2022 сгради в цялата страна имат сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие (ББР).

  В момента се извършват строително-монтажни дейности по 138 сгради. 91 са на етап техническо обследване, за 7 е обявена обществена поръчка за техническо обследване и обследване за енергийна ефективност, а още 100 са с обявена обществена поръчка за строително-монтажни дейности. По 17 сгради няма започнати дейности.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg