• Варна
  -5°
  ясно небе
  Влажност: 79%
  Вятър: 2m/s N
  Базар в съда събира средства за лечението на 5-годишния Емир
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  bazar2

  Благотворителен Великденски базар започна днес във варненския Административен съд и ще продължи до 25 април 2019 г. Базарът е съвместна инициатива на съда и Комплекса за социални услуги за деца и семейства, която се организира в навечерието на Коледните и Великденски празници от 2016 г. Изработката на великденските изделия за базара са плод на безвъзмездния труд на децата и служителите от Комплекса. Те са част от дейностите, свързани с развиване техния потенциал и повишаване уменията им за справяне с ежедневието.

  Превърна се в традиция, събраните средства от благотворителните базари да бъдат дарявани за лечението на деца от Варна, страдащи от тежки заболявания. Детето, на което тази година ще помогне базарът, е Емир Асенов, на 5 години. Роден е преждевременно в шестия месец с диагноза „Детска церебрална парализа – спастична квадрипареза – средно тежка степен. Специфично разстройство на артикулацията“. Освидетелстван е с ЕР на ТЕЛК с 95% увреждане с чужда помощ. Отглежда се с много любов и грижа от своята баба, чиито усилия желаем да подкрепим.

  Малкият Емир се нуждае от закупуване на помощни технически средства – инвалидна количка, корсет и вертикализатор, за да живее по-добре и да се чувства по-пълноценно и щастливо дете. Нека да подкрепим тази благородна кауза и да сбъднем една детска мечта!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *