Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Иванчева ще лежи 20 г. в затвора заради подкупа
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
Снимка: dnes.bg/ Димитър Кьосемарлиев
Снимка: dnes.bg/ Димитър Кьосемарлиев

20 години затвор. Това е присъдата на спецсъда за отстранената кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева за искане на 500 хил. евро и получаване на 56 хил. евро подкуп от бизнесмена Александър Ваклин. Присъдата не е окончателна и може да се атакува пред апелативния спецсъд. Иванчева ще трябва да заплати 10 000 глоба и няма да може да заема длъжност.

Съдия Иво Хинов, след като осъди Иванчева, а и заместничката й Биляна Петрова на 15 години затвор, ги върна в ареста. Иванчева и Петрова бяха арестувани на 17 април 2018 г. при показна спецакция в центъра на София, продължила повече от четири часа.

В колата на отстранената кметица на “Младост” бяха намерени 70 000 евро в белязани банкноти. Според прокуратурата парите са от подкуп, поискан от строителния предприемач Александър Ваклин, за да му бъде придвижена преписка за строеж.

Адвокатът на Иванчева твърди, че следи от фосфоресциращото вещество, с което били маркирани парите, имало само по лицето на клиентката му. Това доказвало, че тя не е пипала банкнотите. След ареста съдът на няколко пъти отказва да освободи обвиняемите. Пусна ги под домашен арест на 22 декември миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *