• Varna
  16°
  разсеяна облачност
  Влажност: 82%
  Вятър: 4m/s ESE
  Условни присъди за трима, шофирали след употреба на алкохол или наркотик
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: Pixabay
  Снимката е илюстративна. Източник: Pixabay

  Районният съд във Варна наложи условни наказания на водачи, шофирали след употреба на алкохол или наркотик. 18-годишен младеж е засечен  да шофира лек автомобил „Фиат“ след употреба на канабис на 5 март тази година във Варна. Наркотичното вещество е било установено при направена проверка на водача на място с дрегер-тест за наркотици. За конкретното деяние съдът одобри споразумение, с което на подсъдимия беше наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и лишаване от правоуправление за срок от 6 месеца.

  На 25-годишна девойка, отново в бързо производство и по силата на споразумение с признаване на вината, съдът наложи също условно наказание от 3 месеца лишаване от свобода, като я лиши и от право да управлява МПС за срок от 10 месеца. В ранните часове от нощта на 26 март т. год. тя е засечена зад волана на лек автомобил „Сеат“ с концентрация на алкохол в кръвта от 2,25 на хиляда. Подсъдимата е с чисто съдебно минало.

  В друго разглеждано дело, съдът наложи условно наказание от 6 месеца лишаване от свобода на 25-годишен водач, хванат да управлява автомобил „Мерцедес“ с алкохолна концентрация от 1,85 промила. Деянието е установено при проверка на 1 април т. год. Подсъдимият бе лишен от право да управлява МПС в продължение на 10 месеца. Постигнатите и одобрени от съда споразумения са окончателни.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *