Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Пикник в Карин дом учи как да намалим отпадъците от хартия и пластмаса
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

пикник

Карин дом ще бъде домакин на Upcycle/Recycle пикник, на който ще поговорим как да редуцираме и използваме отпадъците от хартия, храна и пластмаса в градска среда. Ще видим как се създава хартия, възможна ли е кухня без отпадъци, как да заменим пластмасата и традиционните почистващите препарати с щадящи природата, компостиране в градски условия, изкуството да рециклираш и как да ремонтираме неща, за да удължим техния живот…

Ще научим много и ще се забавляваме на чист въздух заедно с децата, близки и приятели. На събитието, което ще се проведе тази събота от 11 до 16 часа, хора с опит ще споделят достъпни техники, опазващи околната среда и приложими в ежедневието.

Можете да си донесете обяд, а можете да си вземете и от подготвените от участниците щандове с храна, крафт бира, свежи лимонади, кафе с подправки и сладкиши. Носете бутилки, чинии и прибори за многократна употреба, за да намалим замърсяването! Не забравяйте и одеяло за пикник. И усмивки!

Тази събота на разположение на малуганите ще бъде и “Библотека на играчките“, където докато децата се забавляват, родителите ще могат да научат повече за Монтесори у дома! Как можете да изработите Монтесори материали в домашни условия ще разберете от педагозите на Карин Дом.

Благотворителен вход за събитието в подкрепа на Карин дом: 5 лв. Пълната програма на лекциите и ателиетата можете да видите във фейсбук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *