Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Баща спаси детето си от атака на динго в Австралия
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

57331461_392171568304228_6932633014576873472_n

14-месечното момче било извлечено за врата от дивото куче

Баща спаси сина си от атака на диво куче динго, след като детето беше извлечено от кемпер на австралийски туристически остров. 14-месечното момче спяло в превозното средство, паркирано на отдалечено място на остров Фрейзър в Куинсланд, когато дивото куче влязло и го захапало за врата.

Родителите се събудили от виковете на сина си, които „се отдалечаваха все повече от лагера“. Бащата веднага изтичал и успял да измъкне момчето от челюстите на дингото. Детето получава два дълбоки среза в горната част на врата и незначителни наранявания на скалпа. След своевременната намеса на бащата то е транспортирано до болница.

Парамедикът Бен Ду Тойт заяви пред местните медии, че бащата, чието име не се споменава „е видял как дингото издърпва сина му от колата”. Съобщава се, че наоколо е имало и други кучета динго. “Той веднага изтича, сграбчи сина си и прогони останалите диви кучета”, разказа Ду Тойт пред Би Би Си, цитирана от Дарик.

Това е третата атака на динго на остров Фрейзър за тази година – и двете предишни атаки също включват нападения над деца. Най-известният случай на атака на динго е свързан с изчезването на деветмесечната Азария Чембърлейн. Момиченцето изчезна от лагер близо до Улуру / Айърс Рок през 1980 година.

Майка й беше осъдена за убийството на дъщеря си и прекара три години в затвора, преди съдът да отмени присъдата и да постанови, че бебето й е било отвлечено и убито от куче динго. Смята се, че динго са произлезли от порода домашни кучета, донесени в Австралия от Индонезия преди около 3000 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *