Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Алманах събра творби на варненски литературни таланти
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

алманах

Алманахът „Докосване до Касталия”, в който са представени творби на членовете на литературен клуб „Касталия” при Общински детски комплекс-Варна, ще бъде представен официално от 11:30 ч. на 20 април в Концертна зала на Младежки дом.

В концертната програма ще бъдат представени откъси от публикуваните в алманаха творби в изпълнение на възпитаници на ДЮТ „Златното ключе” с ръководител Сия Папазова, а поздравления към авторите и гостите ще поднесат певците от ДВА „Сребърни звънчета” с ръководители Юлия Недева и Гарине Пюзантян. В алманаха са включени стихотворения и разкази на 50 участници между 8 и 32-годишна възраст. Той е десети по ред.

Литературен клуб „Касталия” с ръководител Магдалена Маркова е основан преди 22 години. От тогава до сега в него са се обучавали стотици деца. В момента те са над 50. Ежегодно младите поети и писатели участват в ученически литературни конкурси, от които печелят много отличия. Само за последните 6 месеца те са спечелили над 100 награди и 16 публикации на отличени творби на младите автори в различни литературни издания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *