Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Отварят бул. “Левски” за Великден
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Бул. Левски (23)

Новият булевард “Васил Левски” във Варна ще бъде отворен за Великден, съобщи зам.-кметът Христо Иванов. Полагат се последните метри асфалт, уточни той. В началото трафикът на автомобили по него ще се осъществява с временна организация на движение, но булевардът ще е отворен с пълния си капацитет. Варненци трябва да бъдат спокойни, най-големият инфраструктурен проект на града приключва, каза още зам.-кметът, цитиран от “Черно море”.

Ще могат да се ползват всички съоръжения по бул. „В. Левски“, включително и основното трасе. Цветният квартал няма да остане изолиран, строежът е направен така, че да се спазват мерките за безопасно движение както на автомобилите, така и на пешеходците.

„Булевардът като цяло трябва да разтовари трафика на града“, припомни Христо Иванов и добави, че няма нужда да коментират едни и същи неща. Проектантите Николай Димитров (ръководител на проекта) и Недялко Иванов (проектирал пътното трасе) не скриха, че бул. „Васил Левски“ е много трудно за изпълнение съоръжение, което е изпълнено напълно успешно и по съществуващите стандарти.

„Бяха реконструирани изключително сложни подземни комуникации. Те отнеха близо година и през това време се работеше много усилено, макар и отстрани да изглеждаше, че нищо не се прави“, посочи Николай Димитров. Дори т. нар. наклонено кръгово не е извън стандартите, защото е под 4%, обобщи Христо Иванов. Преходите между различните нива на бул. „Васил Левски“ са направени със специални рампи, а дори да има проблеми, те ще възникнат на двата му края.

Според главния архитект на града Виктор Бузев варненци трябва да привикнат с новите правила на движение на две нива, като се спазва толерантност между шофьори, колоездачи и пешеходци. Той добави, че е обсъждан вариантът в бъдеще булевардът да направи връзка с Аспаруховия мост на Топлата вода под „Максуда“. Арх. Бузев добави, че критиките, отправени от Камарата на архитектите дни преди пускането на булеварда, са неоснователни и тенденциозни. Или най-вероятно плод на недоразумение.

5 коментара

 1. Ju

  Всички варненци знаят защо кръговото е толкова криво. Заради пари и срокове. А ии алчност но комисионните. По живково време някои щеше да бъде обесен

  • Румен Динчев

   Не зная ю ли си или си жю! Аз съм Румен Динчев и съм от Варна! Стига хейтърстване! Зарадвайте се бе хора! Или покрай тези телевизии с техните непрекъснато ужасни новини сте забравили да се радвате!!

 2. NIKO

  N QMA KACESTVO,NQMA KONTROL ALCNOST ,PARI …….OSHTE NE E OTKRIT I E S DUPKI.

 3. Fb

  Хубав булевард !А кавала JU да го духа! Марш червена синьо в Расия или С.Корея

 4. Дачева

  Да се коригират парапетите на мостовете . През отворите спокойно може да мине дете и да падне на платното на долното ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *