Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Започна дело за палеж срещу десетокласник, обвинен и в опит за убийство
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

съдебна зала

Варненският окръжен съд даде ход на съдебното следствие по делото  срещу Кристиан Т. по обвинение за това, че на 30 април 2017 г., като непълнолетен, но като разбирал свойството и значението на извършеното и могъл да ръководи постъпките си, запалил имущество със значителна стойност.

От палежа е пострадал лек автомобил “Порше Кайен” собственост на ЕООД, на стойност 38 610 лева. Имало е опасност пожарът да се разпростре и върху друго имущество със значителна стойност – още 5 моторни превозни средства, както и магазини и апартаменти в жилищна сграда в кв. “Бриз“. Последвалите вреди са значителни и са на обща стойност 43 887,16 лева.

Предвиденото наказание за подобно деяние е лишаване от свобода от 3 до 12 години. Обвинителния акт беше внесен в съда на 30 януари 2019 г. На разпоредителното заседание, проведено на 18 март, страните поискаха от съда делото да се гледа по общия ред.

На заседанието днес подсъдимият Кристиан Т. не пожела да дава обяснения, като уточни, че ще направи това след приключване разпита на 12-те свидетели. Делото е насрочено за два поредни дни.

Десетокласникът Кристиян Т. е подсъдим и по друго дело, което се гледа от ВОС. Той и съучастникът му Галин М.  бяха предадени на съд за опита за убийството на охранител от дискотека Гетсби, извършен на 28 януари 2018 г. Пострадалият бодигард оцеля по чудо благодарение на компетентната и бърза намеса на лекарите. Съдебното заседание срещу двамата подсъдими е насрочено за 16 и 17 май във Варненския окръжен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *