Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Второ място за отбора по гражданско право на ВСУ „Черноризец Храбър“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

58379229_587162775093567_3883372372341817344_n

Отборът по гражданско право на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ спечели сребро на Деветото междууниверситетско състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което се проведе в Бургас.

Петокурсничките в специалност „Право“ Ралица Иванова, Леман Хакиф и Сара Керян и второкурсничката Люба Желева победиха в различните кръгове отборите на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. В първия кръг тимът на ВСУ реши казус, свързан с командитно дружество, а във втория – с лизинг. Пред нашите момичета е СУ „Св. Климент Охридски“.

Бъдещите юристи се състезаваха и победиха едни от най-добрите студентски отбори по гражданско право в страната, достигнали до финалите на престижното състезание – два отбора на Софийски университет, два отбора на Великотърновски университет и отборът на русенския университет „Ангел Кънчев“.

58376214_414815419079924_419714456252055552_nСтудентите на Варненския свободен университет се подготвят от два месеца за състезанието под ръководството на съдиите от Варненския окръжен съд Диана Митева и Нейко Димитров. „Момичетата са великолепни, имат потенциал и пред тях има големи възможности“, сподели съдия Димитров след финала на състезанието. Отлична оценка за представянето на отбора на Варненския свободен университет даде и организаторът на състезанието – проф. Силви Чернев – преподавател по гражданско право в Бургаския свободен университет.

Представител на ВСУ „Черноризец Храбър“ в журито бе доц. д-р Антон Грозданов.

През новата учебна година в отбора по гражданско право трябва да влязат нови високомотивирани състезатели, които да се присъединят към многообещаващата млада юридическа надежда Люба Желева. Всички те достойно ще представят името на Варненския свободен университет. През 2015 студенти от специалност „Право“ се класираха на първо място в Националното състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което се проведе в Софийския университет.

За състезание се подготвя и студентския отбор по наказателно право на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *