• Варна
  -1°
  ясно небе
  Влажност: 74%
  Вятър: 4m/s W
  Варненски бар сред финалистите на голямо международно състезание
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  варненски бар

  Представителите на популярния варненски култура Speakeasy бар са сред българските финалисти на състезанието, организирано от световноизвестна марка ирландско уиски Jameson. Младите таланти,  които предизвикват все повече шум и вълнения с новаторското си мислене и креативни идеи, ще мерят сили и коктейлни умения на финала на 7-ми май в София.

  В първия етап от състезанието миксолозите от различни държави трябваше да приготвят и представят своя авторски коктейл с участието на известната ирландска алкохолна напитка. На финалния етап петимата избрани финалисти за България ще се състезават пред елитна комисия от трима съдии за голямата награда – участие на глобалните финали в Ирландия, които ще се проведат от 23 до 26 юни 2019 г., където най-добрият екип от финала в столицата ни ще има възможността да представи своя коктейл и страната ни пред света.

  „За нас винаги е истинско удоволствие, когато успяваме да докажем своята гледна точка чрез това, което вярваме, че умеем да правим най-добре. Барманството отдавна е професия, която изисква много повече от умения и старание. Тя е призвание, изискващо търпение, творчество и добър екип, на когото да се опреш в трудните моменти. Радваме се, да споделим, че ние разполагаме с всичко това и се опитваме на само да следваме световните тенденции, но и да ги създаваме“, сподели Велислав Адмаски – един от създателите на варненския бар-финалист.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *