Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
След инспекция на Бойко Борисов пуснаха движението по бул. „Левски”
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
e6545bd53d2106ba5c372623642aab96
Снимки: chernomore.bg

Премиерът призова варненци да шофират разумно по новия булевард

Премиерът Бойко Борисов призова варненските шофьори и мотористи да не тестват с висока скорост новия бул. “Левски” веднага след отварянето му, а да карат разумно. Откриването на пътното съоръжение днес е съобразено с големия поток туристи от Румъния, който се очаква да дойде във Варна заради Великден. Официалното откриване на отсечката ще бъде след издаване на Акт 16. Към момента новото съоръжение е с акт 15.

45c20b793a38898a58b09afbc55c92e7

По думите на Борисов преди 2 години трасето на сегашния път е било шубраци и струпан боклук, като от нищото буквално е построен нов булевард. Премиерът каза още, че ако е било толкова лесно изграждането на новия бул. “Левски”, то това е щяло да стане още по времето на БСП. Според него, няма нищо притеснително във формата и наклона на кръстовището  между булевардите „Васил Левски” и „Цар освободител”, което стана обект на критики.

653ddeecbefa5491e621c572b4b797c3

Има неща, които още се довършват, но направихме всичко възможно булевардът да бъде открит за Великденските празници, за да могат варненци и гостите на града да го използват, коментира премиерът. Той припомни, че за изграждането на бул. „Васил Левски” правителството отпусна 80,5 млн. лв.

До момента са изградени пътни възли с кръгови кръстовища на две нива при пресичане трасето на бул. „В .Левски“ с бул. „Владислав Варненчик“, „Сливница“ и „Цар Освободител“, както и велотрасета по локалните платна на булеварда. В обхвата на новата част са изпълнени и две локални обслужващи платна, 12 рампи за вливане и отливане в и от булеварда, 4 надлеза за пешеходци. Втората част на бул. „Левски“ – от ул. „Подвис“ до бул. „Осми приморски полк“ е ремонтирана по проект с финансиране по ОПРР, на стойност 6.5 млн. лв.Кметът Иван Портних съобщи, че ще подпише документите за булеварда след издаваннето на Акт 16, което ще стане след окончателното полагане на маркировката и приключване на най-дребните довършителни работи.

Borisov Joan

Министър-председателят подчерта, че усилено се работи и по други инфраструктурни обекти във Варна. „Видях и стадион „Спартак“ – стадионът се прави. Предложили сме вторият мост на Аспарухово – публично-частно партньорство“, съобщи още премиерът Бойко Борисов във Варна.

На откриването на новия булевард във Варна присъства и митрополит Йоан, който благодари на министър-председателя за отпуснатите средства за храмовете.

f095d4f25a8e8d79f773d5638c6d70f5

Борисов уточни още, че през 2022 година 2/3 от магистрала “Хемус” ще бъде завършена, а парите за нейното построяване са осигурени.

Борисов

„Знаете, че веднага като излязохме в опозиция Законът за предварителното отчуждаване го махнаха, за да не може да се строи. С години се чака. Поне 2 години сме загубили на АМ „Хемус“. Чак сега приключват отчужденията на Търговище. Това нарочно го направиха, аз съм убеден“, каза премиерът Борисов. Той допълни още, че с изграждането на АМ „Хемус“ ще стимулира икономиката в тази част на страната и даде пример с реализирането на инфраструктурните проекти в Южна България – магистралите „Тракия“ и „Марица“. „Ще видите колко различно ще е за хората. „Тракия“ и „Марица“ развиха много южната част, сега няма откъде да намерят работници. Искаме да си гледаме работата и да сме по-смирени, заяви още премиерът Борисов във Варна.

1 коментар

  1. RUMEN NEOFITOV DINCHEV

    От кръговото за Алея първа до кръговото на Максуда – 5 минути

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *